Voorkomen, herkennen en repareren van stormschade aan uw kas: Tips van Henry van der Lans kassenbouw & beglazing

Een kas is een waardevolle investering voor uw tuinbouwbedrijf. Helaas kan een krachtige storm ernstige schade aan uw kas toebrengen en uw gewassen in gevaar brengen. In dit artikel delen we enkele tips van Henry van der Lans kassenbouw & beglazing om u te helpen stormschade aan uw kas te voorkomen, herkennen en repareren.

Voorkomen van stormschade aan uw kas: Het voorkomen van stormschade begint bij het ontwerp en de constructie van uw kas. Zorg ervoor dat uw kas is gebouwd volgens de juiste specificaties en dat deze is ontworpen om de weersomstandigheden van uw locatie te weerstaan. Dit kan onder meer betekenen dat u kiest voor sterke materialen, zoals gehard glas en aluminium profielen.

Daarnaast is het belangrijk om uw kas regelmatig te onderhouden en te inspecteren. Controleer regelmatig de staat van uw kas en het dek, vooral voorafgaand aan periodes met hevige wind. Zorg ervoor dat alle glaspanelen goed zijn geplaatst en dat er geen scheuren of andere beschadigingen zijn die kunnen leiden tot het breken van het glas.

Herkennen van stormschade aan uw kas: Als er toch schade is opgetreden aan uw kas, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te herkennen. Dit kan variëren van kleine beschadigingen aan het glas tot ernstige structurele schade aan het frame. Controleer uw kas na elke storm en let op tekenen van schade, zoals losse of gebroken glaspanelen, scheuren in het frame of vervormingen van de constructie.

Als u schade heeft geconstateerd, is het raadzaam om een professional in te schakelen om de reparaties uit te voeren. Zij hebben de kennis en ervaring om de schade op de juiste manier te herstellen en te zorgen dat uw kas weer veilig en functioneel is.

Repareren van stormschade aan uw kas: Het repareren van stormschade aan uw kas kan variëren van het vervangen van een enkel glaspaneel tot het herbouwen van een deel van de constructie. Het is belangrijk om de schade grondig te beoordelen en een plan te maken voor de reparatie.

Bij het vervangen van glaspanelen is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen en deze op de juiste manier te installeren. Het vervangen van beschadigde profielen of andere structurele delen kan een meer complexe en tijdrovende klus zijn, maar het is belangrijk om deze reparaties snel uit te voeren om verdere schade te voorkomen.

Conclusie: Stormschade aan uw kas kan een serieuze bedreiging vormen voor uw tuinbouwbedrijf. Het voorkomen van schade door regelmatig onderhoud en inspectie is de beste manier

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.