Energie besparen door kleine maatregelen.

Alle kleine beetjes helpen.

1: Laat je dek en gevels geregeld repareren op glasbreuk;

2: Zorg ervoor dat alle doorvoeringen kier dicht zijn;

3: Houd je scherm in goede conditie;

4: Maak extra sluizen of tussengevels bij ingangen;

5: Plaats zonnepalen op je kasdek.

 

Meerdere mogelijkheden om energie te besparen in, op en bij uw kas.

Heeft u een kas en wilt u energie besparen? Dan denkt u waarschijnlijk direct aan de grotere dingen zoals verwarmen met aardwarmte, een warmtepomp, WKK, LED verlichting en ga zo maar door. Er kan natuurlijk ook in kleinere stappen gedacht worden wanneer we het over het besparen van energie in en rondom uw kas hebben.

Denk bijvoorbeeld aan de kieren in uw kas. De warme lucht verlaat uw kas en de koude buitenlucht treedt binnen. Thuis zorgt u er toch ook voor dat de opgestookte warme lucht lekker binnen blijft? Dit is namelijk weggegooid geld…

Daarnaast is het belangrijk dat glasbreuk direct gedicht wordt. Dit kan gemakkelijk en snel met ons noodreparatie set. Zo kunt u er zelf voor zorgen dat de warme lucht binnen blijft en niet ontsnapt. Ook voorkomt u hiermee dat er een windhoos in uw kas kan komen waardoor nog ergere schade kan ontstaan. Nadat u zelf de gaten gedicht heeft met het reparatie set, komen wij langs om dit te vervangen door echt glas.

Wanneer er een sluis geplaatst wordt bij de ingang van de kas, kan er voorkomen worden dat de warme lucht de ruimte verlaat. Een luchtsluis is een doorgang tussen twee ruimten waarvan de lucht niet of nauwelijks met elkaar mag mengen. We willen natuurlijk voorkomen dat de warme lucht uit uw kas, de hal ingaat en de koude lucht uit de hal uw kas in komt. De sluis is aan beide zijden luchtdicht afsluitbaar. Wanneer de doorgang aan de ene zijde dicht is, kan de persoon door naar de volgende ruimte, ook wel het tussengedeelte genoemd.. In het tussengedeelte kan men de lucht laten weglopen en vervolgens wordt de andere zijde geopend. Zo gaat er geen lucht verloren.

Tot slot komen we bij het plaatsen van zonnepanelen op uw kasdek. Wist u dat het tegenwoordig mogelijk is om zonnepanelen te integreren in uw kasdek? Zo kunt u aanzienlijk veel energie besparen door zelf stroom op te wekken met zonne-energie.

Gebruik maken van een van onze diensten op het gebied van kassen? Klik dan hier en je komt direct op onze contact pagina.

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.