Polycarbonaat steeds populairder

Als het gaat om kassenbouw, is er één materiaal dat de laatste jaren steeds populairder is geworden: polycarbonaat. Dit materiaal heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditioneel glas, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor kassenbouwers en kwekers.

Een van de belangrijkste voordelen van polycarbonaat is dat het veel sterker is dan glas. Het is niet alleen bestand tegen barsten en breuken, maar kan ook beter tegen harde wind en neerslag. Dit betekent dat uw kassen minder snel beschadigd raken en dat u minder tijd en geld hoeft te besteden aan reparaties en vervangingen.

Een ander voordeel van polycarbonaat is dat het veel lichter is dan glas, waardoor het gemakkelijker te installeren is. Dit kan vooral handig zijn als u een grote kas wilt bouwen, omdat u minder frames en dragers nodig heeft om het materiaal te ondersteunen.

Bovendien is polycarbonaat een uitstekende isolator, wat betekent dat het beter in staat is om warmte vast te houden dan glas. Dit kan u geld besparen op uw energierekening, omdat u minder hoeft te besteden aan verwarming en koeling om de temperatuur in uw kassen op een constant niveau te houden.

Last but not least is polycarbonaat ook een duurzamer materiaal dan glas, omdat het minder kwetsbaar is voor slijtage en weersinvloeden. Dit betekent dat uw kassen langer meegaan en minder snel hoeven te worden vervangen, wat beter is voor het milieu en uw portemonnee.

Kortom, polycarbonaat is een fantastisch alternatief voor traditioneel glas bij het bouwen van kassen. Het is sterker, lichter, beter isolerend en duurzamer, waardoor het een slimme keuze is voor kassenbouwers en kwekers die op zoek zijn naar een materiaal dat aan hun behoeften voldoet.

 

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.